Jeg er ikke den første og heller ikke den sidste, der siger det her. Og jeg er ikke engang tilnærmelsesvist den, der formår at sige det mest elegant – endsige den der siger det mindst klichebåret. Men.

Donald Trump gør mig bange.

Jeg kan snildt grine af SNLs parodier og al hans håndtryks-ståen-forrest-på-gruppebilledet-wrestle-fjollethed. Men man må ikke glemme, at der bag alle fjollerierne sidder en gal mand. Med magt. Med mest magt i verden.

I ved det nok allerede – jeg læste det netop på BuzzFeed – men here goes: Mr. President of the USA har besluttet, at transkønnede ikke længere er velkomne i det amerikanske militær.

Han sendte følgende melding ud over tre tweets (!) i morges, US time:

“After consultation with my Generals and military experts, please be advised that the United States Government will not accept or allow // Transgender individuals to serve in any capacity in the U.S. Military. Our military must be focused on decisive and overwhelming // victory and cannot be burdened with the tremendous medical costs and disruption that transgender in the military would entail. Thank you.”

Jeg er pacifist til benet med roser i geværet og alting, og for min skyld kunne vi snildt *nedlægge* militæret. Imagine if we could. Men det er for så vidt underordnet i den her sammenhæng. For her må vi forholde os til tingenes tilstand. Militæret er en kæmpeinstitution i USA – og en institution, der er forbundet med ære og stolthed og support-the-troops og thank-you-for-serving.

Og den institution vil man med ovenstående vedtagelse udelukke en række mennesker fra at være en del af. Med verdens dummeste begrundelse: For det er altså ualmindeligt fucked up at bruge begreber som “disruption” som argument mod transkønnede i militæret. Det handler jo alt sammen om at fremmedgøre. Understrege et ‘dem’ og et ‘os’.

Fy fan, det er ufint. Læs artiklen her.