Hej lebber. Om max et par uger har jeg en baby. Tre dage til termin. Hvordan det går med det hele, spørger du? Jo. Lad mig opsummere:

  • Halsbrand, i en grad jeg ikke troede var mulig.
  • Hæmorider. Flertal. ’nuff said.
  • Konstante menstruationsagtige murrende smerter.
  • En bøvlende baby i maven, der vil skide på, om hendes boksetræning går ud over min blære.
  • Massiv kløe over hele kroppen (hvorfor snakker ingen om kløen?!) – kradsede mig seriøst til blods forleden og bad i mit hysterianfald LL om at LOVE mig, at der ikke fandtes en type minibiller, hvis fineste formål er at kravle rundt under huden på gravide lebber.
  • En vom, der har sat en stopper for ikke bare liggen-på-maven (yndlings-skrivestilling dermed sat ud af spil) men fanme også for liggen-på-ryggen, fordi tung mave apparently blokerer en eller anden nerve i ryggen, hvilket bevirker, at arme og hænder bliver følelsesløse i løbet af fem minutters tid.
  • Nætter med max to timers sammenhængende søvn af gangen, fordi enten tissetrang eller hvalfølelsen, når man skal vende sig rundt er verdens ondeste vækkeur.

Graviditet er med andre ord f***ed up. … Men selvfølgelig har jeg også udsigt til at føde verdens nok sødeste baby om ganske få uger.

Jeg har som den idiot af en violinspillende græshoppe, jeg nu engang er, skubbet alle gravidlektier foran mig. Bevares. Vi har gået til fremragende fødselsforberedelse på Frederiksberg (jeg vil virkelig anbefale stedet varmt  til andre forældre in spe, og måske især homoforældre – Mamaprofylax.dk – som især skal roses, fordi kursuslederjordemoderen gjorde et rigtigt stort nummer ud af at være inkluderende og sige ‘partner’ i stedet for far … også selvom samtlige de andre seks par på vores hold var dirrende heteroseksuelle). Men jeg har øvet min vejrtrækning (“det er rigtig godt, hvis I bruger 10 minutter hver dag på at træne vejtrækningsøvelserne”) lige præcis nul gange, siden vi stoppede. Og selvom jordemoderdamen forærede os fancy “Vulva Lip Balm” i moderigtig rosa dåse, så mellemkød kan blive masseret smidigt, inden der skal passere en vandmelon gennem fødekanalen, har jeg masseret mig hele … én gang. Men der er altså også meget tv, der skal ses, og kulhydratholdige morgenmadsprodukter, der skal spises, når man sådan er på barsel. Så det er sgudda klart, jeg ikke har tid til den slags.

Jeg barsler i øvrigt med et indlæg til lesbiske par, der ønsker at hjemmeinseminere med kendt donor. En slags guide. Det er en større omgang. Men ikke desto mindre vigtig. For der er mange lovgivningsmæssige faldgruber og blindgyder, som man for guds skyld bør kende, før man overhovedet går i gang med at prøve at blive gravid.

Men det tager lidt tid at få færdigt, fordi det skal være så grundigt som muligt. Så! Hvis du/I overvejer lesbisk familieudvidelse v/ hjemmeinsemination, og du endnu ikke kan finde mit indlæg om det, så smid mig lige en mail på: mitsaakaldtlesbiskeliv@gmail.com – for I MÅ IKKE(!) gå i gang med projekt hjemmeinsemination, før I kender mest muligt til reglerne vedr. forældremyndighed i den sammenhæng. Jeg mener det. Det er kompliceret. Men det er meget, meget vigtigt.