Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Skod-påske fra fronten

Herlig uge so far.

Først faldt jeg over Steubenville-voldtægtssagen og over, hvordan victim blaming finder vej helt ind i CNN. Jeg blev en lille smule syg af at læse om det.

Det er sjældent, jeg føler mig decideret fysisk påvirket, når verden viser mig grelle eksempler på, hvor lang vej, der er endnu, før vi kan kalde vores samfund ligestillet, men Steubenville-sagen gjorde det.

Især fordi jeg samme dag hørte om det nye DR2-koncept “Blachman ser på nøgne damer“(!). I programbeskrivelsen finder man blandt andet følgende guldkorn af et citat fra X-factordommeren, som jeg egentlig altid (hidtil) har synes ganske godt om:

“Kvindekroppen tørster efter ord. En mands ord. Det er derfor, jeg er her nu – for at påbegynde et meget nødvendigt stykke arbejde: Nemlig den noble ambition at ’repositivere’ kvindens syn på mandens syn på kvinden.”

HVAD FANDEN?

Jeg var målløs – mundlam – da jeg læste om programmet. Mener Blachman seriøst, at kvinder tørster efter at få deres kroppe beskrevet med mænds ord? I hvilket udgave af verden sker det ikke allerede i afsindig målestok?

Anyways, de seneste dages onlinemediesurfen returnerede flere triste hits. Men jeg giver jer kun ét eksempel yderligere og satser således på ikke at ødelægge mere af jeres påske end til og med Skærtorsdag:

En mand i et JetBlue-fly mente nemlig, at hans medpassager var noget snerpet, idet han – da hun sov under flyvningen – lige synes, han ville massere hendes lår oppe under nederdelen. Da hun vågnede og skældte ham ud for overgrebet, var hans kommentar:

“Det er jo ikke som om, jeg forgreb mig på dig. Jeg stak jo ikke en finger op i din fisse, eller tog dig på brysterne.”

Han blev heldigvis dømt. Men fucking hell, der er lang vej igen.

4 Kommentarer

  1. Jeg VED ikke, hvorfor jeg først ser denne kommentar nu. Og jeg skulle læse din “læsning” flere gange, før jeg fandt fejlen. Og så grinede jeg højt her i min puttehule (som man siger). Hæhæhæh!

  2. “Mener Blachman seriøst, at kvinder tørster efter at få deres kroppe beskrævet med mænds ord?”

    Det læste jeg… det stod der ikke – men det beskriver brækrefornemmelsen jeg fik af at se bemeldt Blachmanns “spoiler” rimelig godt. It spoiled it for me.

  3. Føj for pokker, hvor er det ulækkert det hele.

Der er lukket for kommentarer.