Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Skal vi virkelig klappe i hænderne over Pixars animerede homokortfilm i 2017?

// Disclaimer: Jeg har – efter at have udgivet indlægget nedenfor – erfaret, at jeg har været aaaalt for hurtig på homoaftrækkeren. “In a Heartbeat” er nemlig, viser det sig, ikke en Pixar-produktion. Men derimod en Kickstarter-finansieret “in the style of Pixar”-kortfilm. Fordi der har været nok mennesker, der mente, verden havde brug for en homotegnefilm til, at projektet kunne crowd-fundes. Og det er jo sådan set meget sympatisk. Så nedenstående multinational-koncern-pink-washing-kritik kan I i princippet stikke skråt op. Det er reelt fake news. Bare kald mig Breitbart. //

Har I set den? ‘In a Heartbeat’ – den nye ‘animated short’ fra Pixar? Også kaldet Pixars take på en #evak? Ellers kan I se den nedenfor. Den er megasød. Og jeg tudede også lidt. Men.

Jeg synes helt ærligt, at den lugter en lille smule af pink-washing. Pixar er sgu hoppet en postgang for sent på mangfoldighedsbussen til, at filmen bør gå viralt og “tage internettet med storm” (som BoredPanda rapporterer).

Here’s why:

a) Filmen røvsyg, sådan rent  narrativt (Spoiler alert): Dreng er forelsket i dreng. Dreng tør ikke helt vise sin forelskelse. Dreng ender ved et uheld med at blæse sin forelskelse ud over hall’en på deres skole. Drengs hjerte brister. Dreng bliver flov og flygter ud bag et træ. Anden dreng opsøger ham og heler hans hjerte. Love. The End.

b) Animationsstilen er gammeldags (tænk tidlig Toy Story blandet med et SpongeBob SquarePants-agtigt 2D-hjerte).

c) Havde historien handlet om heteroseksuel forelskelse, ville den være endt i papirkurven på Pixars pitch-kontor. Den er simpelthen for tynd. Og det er simpelthen ikke længere sensationelt nok at to fyre er forelskede til, at det kan bære en i forvejen tynd historie.

Hvis Pixar havde lavet den her kortfilm for ti år, nay, fem år siden. Så havde jeg måske været på halen over progressiv amerikansk multikoncern.

Men nu er de jo bare medløbere.

Det er lidt som med den flotte regnbuefarvede Tuborg Pride Edition-dåse. Jeg blev så glad, da jeg så den. For de drikker Tuborg i stor stil i både Rusland og Tyrkiet. Som i: i stor stil(!).

Men ved I hvad? Jeg forhørte mig hos bekendt på Carlsberg (der jo ejer Tuborg), og Pride-udgaven bliver udelukkende lanceret på det danske marked. Det bliver altså ingen regnbuedåser på Den Røde Plads. Og det hele bliver sgu lidt fladt, når Tuborg samtidig er garant for de mest stereotype mandehørmsreklamer.

Og det er fanme for nemt at købe ind i homohypen men ikke walk-the-walk hele vejen ud i de afkroge, hvor det er reelt svært at være homo og kontroversielt, når en gigakoncern viser sine sande (regnbue)farver. Ligesom det også er for let at lave en homokortfilm knap et år efter, at hele verden har heppet på #Evak, og efter at HBO har fornyet “Looking” i hvert fald én gang.

Og bare fordi DET ER FØRSTE GANG, PIXAR VISER HOMOKÆRLIGHED, så skal vi altså ikke klappe i hænderne, når de gør det alt, alt for sent (og i øvrigt lader skærmen gå i sort inden det afsluttende filmkys, så vi blot ser de to homodrenges hjerter forenes mod en sort baggrund. Gab. De har sgudda snavet på tegnefilm lige siden #udensamtykke-kysset i Tornerose).

Nå. /rant over. Her er filmen:

2 Kommentarer

 1. Er du, med dette indlæg, ikke netop den frede feminist fra “Øhmn. Kan vi måske holde igen med shamingen … eller skal jeg bare græde mine hvide cis-tårer i stilhed?” ?

  Jeg er med på, at der er medløberi over regnbueøldåsen, men er det ikke et skridt i den rigtige retning mod ægte og dedikeret opbakning?

  • Mit Saakaldt Lesbiske Liv

   15. august 2017 at 18:35

   Hmm. Det lyder altså stadig lidt som brand talk. For mig at se har Tuborg gang i at købe ind i noget image, der fra et marketingperspektiv ‘virker’ … i stedet for at gå linen hele vejen ud. Og i modsætning til i indlægget, du omtaler, er der her tale om en brand-kolos. Og det er altså nærmest gratis at vise (regnbue)flaget i Danmark.

Der er lukket for kommentarer.