Min ryg er stadig en drillepind, og det betyder, at sådan noget som at trække en konkurrencevinder prioriteres efter katteøvelser, minigåture, liggen-på-siden-med-dum-bold-mellem-knæene (ekstrasurt, når nu der er så mange meget, meget sjovere ting, man kunne proppe mellem knæene). I ved.

Men nu har jeg ved benhård lodtrækning fundet en vinder, og vinderen bleeeeeev (drumroll) …

“M”

M stod bag følgende historie, som virkelig også er tankevækkende:

Det er ikke min, så det er lidt snyd, men nu får du den alligevel. Jeg hørte fra et par år siden historien her fra en bekendt, der arbejdede på Sex & Samfund: De laver jo hvert år nogle fine materialer til skolebørn, som hvert år i uge 6 får en færdig pakke med info og oplæg til debat om krop og køn og seksualitet m.m.
S&S har kontorer i Kbh, men laver jo materialer til hele landet, så de besluttede et år at teste deres materiale i.. Tårs, tror jeg det var. Eller en eller anden anden meget lille, meget jysk by. Og dét var en øjenåbner! For det viste sig, at de arme unge i Tårs simpelthen ikke engang forstod materialet.
Der var f.eks. den fine case-story om Line og Ayse der blev kærester – og her havde S&S jo tænkt at de var vældig fremme i skoene og _både_ tog minoritetsbaggrund og homoseksualitet op – men i Tårs konstaterede man simpelthen, at eftersom Line var en pige, måtte Ayse være en mand, og så var det som om spørgsmålene i S&S’s fine hæfte bare blev lidt sære. Og der var flere andre historier, der faldt helt til jorden, bare fordi navnene på de unge i historierne var så åbenlyst københavnske, da de kom uden for København, at de overhovedet ikke virkede som særligt relevante eller sandsynlige historier i Tårs. (“Klart nok, at Sylvester og Nor kysser – med de navne _måtte_ de jo være lidt til en side..”)
Så de gode Sex&Samfund-medarbejdere måtte tage hjem igen, let rystede, og konstatere at deres materialer var nogenlunde lige så ubrugelige i Tårs som de var åbenlyst nødvendige…!
… og jeg syntes bare at det var sådan en fin historie, ikke bare om heteronormativitet og minoriteter, men også om københavner-normativitet og kulturforskelle i lille DK.

TILLYKKE, M – jeg har også smidt dig en mail, så vi kan få bogen sendt af sted i din retning!