Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Russersøstre med siamesisk fletning. Og sådan.

Huhada.

Sjældent har jeg da ligget så brak, som jeg gjorde i går oven på Melodi-selskabelighed af dimensioner i lørdags.

Sikken fest. Både på tv og i de nørrebro’ske stuer.

Måtte sende LL i byen for at hente hunde i går. Jeg havde rigeligt at gøre med at få verden til at holde op med at dreje rundt.

Muligvis var tømmermænd dog iblandet en skefuld influenzasymptomer, for jeg har godt nok brugt en god del af dagen i dag på at spørge kollegerne, om der ikke var særligt koldt på kontoret denne mandag?

Eller er jeg virkelig blevet så slatten, at jeg kører todagestømmermænd?

Ha.

Jeg troede faktisk, jeg var hjemme i min seng med shawarma i mundvigen ved midnatstid efter melodunse, men jeg kan se, at jeg har liket på livet løs henne på Facen klokken både nul-tre og nul-fire natten til søndag, så måske er det ok, at jeg først vågnede kl. 15 i går.

Og:

1. Så var det jo faktisk bare den helt rigtige sang der vandt. Åh, hvor var det rørende. Altså.

2. Så har jeg tænkt meget over, om det var upassende, at mennesker buede af russiske tvillinger med siamesisk fletning. Og jeg er nået frem til, at jeg stadig ikke synes, det er upassende. Havnede vist i mild diskussion allerede i lørdags med den holdning men vover at fastholde den.

Flere siger, at “det da ikke skal gå ud over de stakkels søstre, at Putin er en nar”.

Men helt alvorligt. Jeg synes faktisk i dette tilfælde, at man – når man stiller op som repræsentant for sit land – har truffet beslutning om at tage de (verbale) slag, det måtte medføre.

Var det også synd, hvis seerne havde stemt med fusserne og tildelt russerne de frygtede nul point? Er det ikke det samme?

Og tænk engang, hvis russiske tvillinger havde medbragt egen homodemo. Altså et lille subtilt antirussisk oprør. Det kunne de jo godt. Regnbueneglelakken er efterhånden en gammel kending. Jovist – med fare for landsforvisning.

Men stadigvæk.

Er jeg på glatis? Har jeg ikke tænkt mine argumenter igennem? Er jeg småsadistisk anlagt, når det kommer til antirussisk propaganda?

4 Kommentarer

 1. Tror bestemt ikke vi kan sammenligne vores demokratiske frihed med ditto i Rusland. At vælge at ytre sig og stå på mål for holdninger i fx. Rusland er ikke noget vi kan sammenligne med danske forhold hvad angår konsekvenser. Det er utroligt dem der tør.
  Derudover stemte den almene russer jo OGSÅ med 'fødderne' ved at tildele CW 10 point. Dejligt!

  Jeg synes vi må have som mål at holde dialogen åben. Der hører buh-råb ikke hjemme. Det er barnligt og pinligt og gør os ikke værdige til at synes vi har den moralske overhånd.

  MVH Ginny

 2. Hmm.

  Jeg er for så vidt nok enig med jer begge to.

  Jeg synes bare samtidig, at man – når man stiller op som repræsentant for sit land, om det så er ved OL eller ESC, så må man også forvente at blive mødt med holdningsytringer på den baggrund.

  Og så synes jeg virkelig heller ikke, et buh-råb er nogen særlig voldsom protest. Der var jo ikke tale om fx kollektiv fløjtedemonstration med det formål at spolere/overdøve performancen?

  Meeeen jeg har ikke gennemtænkt den her argumentation nok til, at jeg rigtigt gider stå yderligere på mål for den.

  Således er jeg lidt politisk doven.

 3. Det er ikke ok. De russiske tvillingers sang og performance har ikke noget med Ruslands homopolitik (eller udenrigspolitik, for den sags skyld) at gøre. Og Rusland og russere må da gerne deltage i internationale apolitiske begivenheder, uden at de skal dømmes på Putins politik.

  Er det også ok, at bue af en russisk sportsudøver ved et internationalt sportsarrangement udenfor Rusland? Tjaaa, hvis hun har udtalt sig homofobisk eller racistisk eller udemokratisk? Men helt klart nej, hvis hendes eneste forbrydelse er at være russer.

  Og selvfølgelig er Eurovision ikke apolitisk (ligesom internationale sportsbegivenheder heller ikke er det). Men der er også et demokratisk element – seerne bestemmer hvem der vinder, ved at stemmme. Og her gav Rusland faktisk Østrig 8 point. Så hvis man går ud fra at folk stemmer politisk, er russerne (eller de russere, der stemmer til Eurovisionen) altså ikke ligeså homofobe som Putin. Er det dermed ikke lidt unfair at slå alle 100 millioner+ russere (inkl. søstrene) over en karm, når der nok er flere nuancer af befolkningens politiske holdninger, end den officielle fra Kremel?

  Forøvrigt har jeg lige læst, at Conchita ligger nr. 1 på iTunes i Rusland.

 4. Jeg synes faktisk at det var ret synd for tøserne at de blev buhet af to grunde:
  A) de er 17 og overhovedet ikke er ansvarlige for Putins politik (+ som russer ville jeg ikke sætte pris på at blive råbt af alene fordi jeg er russer).
  B) Sangen, synes jeg, handler jo totalt meget om forbudt (gay?) kærlighed i Rusland, hvilket bliver bekræftet af at ham der har skrevet sangen har udtalt efter at Conchita vandt at det kunne være at Rusland måske skulle genoverveje deres holdning til homoseksualitet. Tjek lige uddrag fra teksten – den er jo sooo gay:

  (…)Living on the edge
  closer to the crime
  cross the line a step at a time
  Now maybe there's a place
  maybe there's a time
  maybe there's a day you'll be mine.
  (…)Can you be a masterpiece of love
  Sending out a message out above
  Telling all the world to show some love
  No one's gone bring me down, bring me down
  You are my rising sun

  Men det skal da siges at jeg stemte på Conchita, Queen of Europe, og måske fældede en lille tåre da hun vandt. Det var så stort et øjeblik 🙂

Der er lukket for kommentarer.