Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Pan og de sure lebber

Jeg har været på Pan to gange. Første gang var før jeg havde været sammen med damer. Jeg var derinde med mine bøsser og fandt det vidunderligt. Jeg er en skidegod fag hag, måske fordi jeg går i kjoler.

Er din veninde korthåret, og vil hun knalde?

Første gang jeg var på Pan, scorede jeg en mand. Vi var måske de eneste heteroseksuelle derinde – sådan lidt en Adam&Eva-situation – han var fra Århus, og jeg bryder lige nu mit hoved med at erindre hvad fanden han hed (og kommer i dette øjeblik i tanker om, at han vist ikke er noteret på min bolleliste – I ved, det der primitive forsøg på at holde styr på, hvem man har været i seng med. Nå. Så må han blive indført som “ham-på-Pan-der-var-fra-Århus-og-havde-en-ret-så-grim-brun-Jack&Jones-agtig-læderjakke”).

Anden gang jeg var på Pan var i forlængelse af, at jeg var blevet lebbesingle for første gang. Min første damekæreste og jeg var gået fra hinanden efter tre år sammen, og jeg var efter mange tårer ved at være parat til at sondre det lesbiske terræn. Så at sige.
Pan fandtes faktisk ikke mere men afholdt dengang (som nu, tror jeg) fra tid til anden “Pan Retro”-arrangementer på det, der i dag hedder K3, og som i tidernes morgen (aka 2004) husede det gamle Pan. Jeg kan for øvrigt slet ikke klare termen ‘retro’. Men det er en anden historie.

Nå, men vi var på Pan – mig og et par venner. Jeg skulle ud og vifte med mine nyfundne singleøren. Jeg havde taget min fineste grønternede kjole på til røde læber og glædede mig lidt til at se på damer, men fik mig en gevaldig lang næse, da vi ankom til Knabrostræde 3.

Lidt på samme måde som min oplevelse på Kifak, havde jeg også på K3 en følelse af ikke at høre til. Der er simpelthen så mange grimme lebber. Det er ikke sødt at sige, men hvor fanden ser man ellers folk gå i byen i de der t-shirts, man kan købe med mængderabat i Føtex?

Og det jeg siger handler ingenlunde om, at jeg selv er smuk – endsige gennemsnitlig. Jeg prøver bare i det mindste at kamuflere brede hofter og vigende hage bag lidt pænt hår og høje hæle. Og det var heller ikke kun de uformelige t-shirts, der gjorde ankomstfornemmelsen flad. Et helt diskotek spækket med oplandslebber, der sidder i grupper og drikker fortyndet fadøl, mens de skuler til nabobordet, hvor deres ekskæresters nye ekskærester fletter fingre med andre kæresters one night stands, er bare ikke nogen god fest.

Det gjorde mig ret bedrøvet at opleve, husker jeg.

Jeg sad lidt tilbage med en “shit, er det dét her, jeg er blevet single for…”-følelse. Og var på vej hjem. Men så kom en kvinde over til mig på vegne af sin veninde. Sødt nok. Veninden, på vis vegne kvinden over for mig henvendte sig, kendte mit ansigt fra Boyfriend.dk og havde endvidere læst nogle klummer, jeg skrev for en nu hedengangen københavnersprøjte. Hun synes, jeg var sjov.

Jeg spurgte – and this is a true story:

“Er din veninde korthåret, og vil hun knalde?”

Og så hentede kvinden sin smukke korthårede veninde og drønede selv hjem. Vi drak en drink eller to og tog hjem til hende.

Den korthårede knaldevillige endte i øvrigt med at blive min lebbekæreste #2.

10 Kommentarer

 1. Kender følelsen. Jeg er vist også lidt et svin. Beslutter altid når jeg får noget nyt af værdi (sker pænt sjældent) at NU skal jeg være sådan en ordenlig en der passer på mine ting..det lykkes sku aldrig sidder her og skriver på min IPad med smadret skærm og kigger på min kamp ridsede telefon…
  Det er mig komplet umuligt at passe på det… Eller jeg kan ihvertfald ikke mønstre energien, lidt ligesom at prøve at beslutte at jeg ikke skal være den der råber højest når jeg er i byen med mine veninder, det lykkes sku heller aldrig..

 2. Ha! Jeg turde heller ikke. Jeg skrabede det af med en neglefil – og nu er den så god som ny. Ish. Intet jeg ejer er heeeelt så godt som nyt. Jeg er lidt et svin. Især over for mine ejendele.

 3. men det ved jeg!! brug ikke acetone på mac- personlig erfaring. not good

 4. Selvfølgelig! Jeg så mig i spejlet efter første besøg i fitnesscentret i knap to måneder og tænkte præcis det samme. Fuck, hvor er lebber grimme. Naturligvis Lebben I Mit Liv undtaget.

 5. Og jeg er igang med at rydde håndvasken (ok ik lige i dette absolutte sekund), for plukkede øjenbryn og farverest, som har suget sig fast, på alt andet end mine blege brynrester 🙂

  og gud hvor har du dog ret i det med grimme lebber…min egen kæreste er dog utrolig smuk…selvfølgelig 😉

 6. Ha ha ja det er hvad der kan ske 😉 Jeg er sikker på at en smule acetone ikke kan gøre skade…bare man ikke hælder det ud over.

 7. Jeg har lige spildt neglelak på min computer. Og jeg kan heller ikke kløve brænde.

  PS. Kan man bruge acetone på en mac?

 8. Jeg tror absolut du har ret i at det er et opgør med det kvinde ideal vi hat i dag, om det så er lavet af mænd eller kvinderne selv er jo så en hel anden snak. Nogen lesbiske kvinder er jo bare ikke specielt fimsede men prøver i det mindste at se ordenlige ud, min kæreste feks gør sig umage og jeg syns jo hun er fantastisk lækker men hun vil altså alle dage være bedre til at kløve brænde end til at lægge neglelak, og for mig er det stik modsat.
  Det jeg syns er slemt er dem der af princip skal ligne lort for der er ikke nogen (mænd) der skal fortælle dem hvordan de skal se ud, og de er totalt ligeglade med hvad andre syns om dem, og jeg har faktisk svært at forstå at nogen kan være SÅ ligeglade.
  Havde faktisk selv lidt af en lesbisk identitets krise da jeg sprang ud, for jeg “ligner” ikke en lesbisk, jeg ligner jo en tøs, og meget endda… Jeg er så senere blevet klogere, man skal ikke have et specielt look for at være lesbisk 😉

 9. Man kan selvfølgelig tale om opgør med normerne for, hvordan kvinder ser ud, men der er sgu mange måder at gribe det opgør/den udfordring an, som endda er kønne!

 10. Du har så evigt ret, hvorfor er det som om man er lidt mere lesbisk hvis man går i netop de masse producerede skævtsammensyede t-shirts fra Føtex og lidt for store uformelige jeans, og intet af det er strøget eller rent (overdrivelse fremmer forståelsen) eller de virker i hvertfald som om de tror de er lidt mere lesbiske når de ser sådan ud.. Det går ud over min fatte evne.

Der er lukket for kommentarer.