Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Øhhm. Hvad skete der lige med Orange is the New Black?

Jeg har ligget i sengen med Alle Influenzaers Moder (trademark pending) den seneste lille uges tid. Fået set/sovet mig gennem hele den nye sæson af House of Cards (og lovprist guderne for ‘Skip intro’-funktionen!).

Og så har LL og jeg pligt-set Orange Is The New Black.

Og jeg mener virkelig pligt-set. For er luften ikke bare komplet gået af den ballon? Efter første afsnit måtte vi google, om serien havde fået ny instruktør eller forfatter, men ingen af delene er tilfældet. Den er bare pludselig tam, B-film-agtig, langsommelig og overspillet. Jeg har kun ytret et lillebitte ‘høhø’ der, hvor Blanca får en makeover, hvilket afføder kommentaren: “Blanca! Your eyebrows. They’re … plural.”

Men jeg må ( … stadig) med skam i stemmen erkende, at jeg synes hende der nazien Brandy er afsindigt pænt. Altså. Sådan helt vildt. Ja. Kort fortalt er hun vel bare lige præcis så pæn, at man kan se igennem fingre med, at hun spiller en mildt talt temmelig ubehagelig white supremacy-type.

Billedet nedenfor har jeg lånt på IMDB, hvor jeg også kan læse mig frem til, at det er navnet Asia Kate Dillon, jeg skal hviske i mine drømme lige præcist lavt nok højt nok til, at LL måske finder på at tatovere noget dybt (og helst ikke nazistisk, please!) poesi på halsen. Jeg kan endvidere forstå, at jeg måske i stedet for OITNB skulle kaste mig over serien Billions, hvori Asia Kate Dillon spiller en tilsyneladende dejligt lesbisk* (og ikke bare forvirrende skinheadet) karakter.  Hvem ved noget om den?

*I stand corrected. Det viser sig, at Asia Kate Dillons rolle i Billions faktisk er den første ikke-binært definerede karakter på mainstream-tv, like, ever. Hvilket er stort. Og i hvert fald vigtigt nok til, at jeg ikke fejlagtigt skal udråbe vedkommende som lesbisk. Men pæne er de(!) altså alligevel. Og det viser sig endda også, at Asia Kate Dillon selv identificerer sig som non-binær. Så lesbiske er de i hvert fald ikke. Men ikke dermed komplet umulige at få på balkortet, skulle jeg mene. Hvis vi ser bort fra de der små detaljer med, at de er hollywoodkendte og sandsynligvis angivet på flere fantasibalkort verden over, end jeg tør tænke på.

2 Kommentarer

  1. Sophie stürup

    16. juni 2017 at 14:42

    Jeg giver dig så meget ret… men i billions er desværre bare ikke rigtigt lækker?

Der er lukket for kommentarer.