Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

KONKURRENCE: Når læselebben fejrer sommerferie, drypper det på degnen (jer!)

(Der er en konkurrence nedenfor. Så du kan jo bare skippe forbi alt det her sniksnak, hvis du kun er her for at vinde.)

Jeg tilbragte sidste uge på en vaskeægte tour-de-dansk-sommer-force. Vi pakkede bilen med kroket, hunde, optimistisk løbetøj (der stadig ligger aldeles ubrugt i kufferten, surprise) og den her bunke sommerlæsestof (hvor Zadie Smiths “Swing Time” endda mangler, for den blev – i samme sekund, jeg var færdig med den – lånt videre med store, varme anbefalinger!):

… og så drog vi ellers først til Skagen til svigerforældrene og siden til Kalundborg i sommerhus med yndlingsbøsserne og usandsynlige mængder rosévin. LL og jeg ankom lidt senere på dagen end bøsserne – så de havde handlet. Herunder ni flasker rosé, en flaske gin og en sixpack, ‘så vi havde alkoholforsyninger til et par dage’. Klip til fuldetossedans ved totiden og ni tomme vinflasker.

Jeg er begavet med junifødselsdag og ønsker mig altid gode bøger. Til sommerferien. Bunken ovenfor er årets høst. Plus det løse. Den næstøverste, Mithu M. Sanyals “Voldtægt”, fik jeg endda to gange. Dels af de rare mennesker på Tiderne Skifter og dels af min rare veninde, der jo ikke kunne vide, at de søde forlagstyper havde sendt mig et eksemplar til anmeldelse (… OG LOVET MIG ET TIL UDLODNING TIL JER). Jeg glæder mig sindssygt meget til at læse den. Men jeg tænkte, vi kunne gøre det til sådan lidt et fællesprojekt.

Så: KONKURRENCE: VIND “VOLDTÆGT” af MITHU M. SANYAL

Sådan deltager du:

Du, kære læser, skal såmænd bare skrive et lille pip af en slags – anything goes (men *host-host* ros er naturligvis altid skønno) – i kommentarfeltet nedenfor (og husk at oplyse din emailadresse – den bliver ikke offentliggjort på bloggen, men jeg skal jo gerne kunne give vinderen besked!) senest onsdag d. 19. juli klokken 12, så trækker jeg lod blandt deltagerne, og en heldig vinder får altså et eksemplar af Sanyals nye og meget roste (se bare Politikens anmeldelse) sendt direkte til døren!

Jeg glæder mig sindssygt meget til at læse den. Voldtægtsdebatten ligger mig inderligt på sinde, og jeg er på halen over Politikens Roskilde-dækning i år, #roskildeudensamtykke, som har været DYBT tiltrængt. Og vi er ikke færdige med at snakke om voldtægt endnu (heller ikke på Rossen, at dømme ud fra facebookkommentarer under artiklerne, der starter med diverse udgaver af noget, der lettest kan oversættes med et “nu er det ikke for at victim blaime, men …”). Så jeg glæder mig til at parallellæse Sanyals bog sammen med en heldig læser, og forhåbentligt blive endnu klogere.

Nu er jeg hjemme på Vesterbro igen. Og savner allerede Kaluntenborg. Og bøsserne. Og ikke mindst Dragsholm Slot, hvor vi indtog fredagens overdådige michelinmåltid i Slotskøkkenet.

Som I ved, er LL og jeg nogle madører, og det er bøsserne M&M også. Vi har alle prøvet vores bidder af det europæiske michelinkøkken, og ikke desto mindre var vi helt enige om, at menuen ‘Tid&Sted’ på Dragsholm Slot er i top-tre over bedste madoplevelser, like, ever. Wow, hvor var det vildt. Her er et billede af min tallerken efter hovedretten, der bestod af den bedste rødbedesymfoni, du ikke kan forestille dig. Jeg måtte tøjle mig for ikke at slikke den ren. Tallerkenen, forstås.

 

9 Kommentarer

 1. Jeg elsker bog-anbefalinger og generelt bare kulturindlæg fra dig! Den eneste bog, jeg vedholdende følger, nu på 5. år 🙂

  Jeg har ikke læst bogen, men vil rigtig gerne! Og for øvrigt vil jeg også gerne læse alle andre bøger på billedet (Et Lille Liv slugte jeg i foråret med lige blanding ekstase og forfærdelse).

  Kærlig hilsen en af dine trofaste disciple

 2. Jeg har ikke læst bogen, men så ville der jo ikke være noget ved at vinde den alligevel. Jeg tror den vil passe godt ind, når jeg er færdig med “Slaveriets Historie” (de første 50 sider er gode). Så vil jeg måske også være færdig med at læse om menneskers mørke sider for en periode.

  Og tak for en god blog. Den er tit sjov, nogengange lærer jeg lidt om hvordan mennesker der ikke er ligesom mig lever, nogen gange kommer der indlæg som man nok skal være homoseksuel for rigtigt at forstå men som regel er det godt skrevet.

 3. Vinder aldrig noget og er mega dårlig til at tage mig sammen til at læse en bog men din blog derimod ??

 4. Trofast læser

  17. juli 2017 at 21:04

  Ih, skønt med et blogindlæg om bøger! Mon der kommer flere af dem?
  Her en læselebbe, der kæmper med at få tid og ro til at læse alle de gode bøger, der findes derude. Jeg er altid på jagt efter anbefalinger…

 5. Tiden i dagpengepengeland er perfekt for ro til læsning og bloglæsning. Så F2’er (lidt for) ofte for, at se om yndlings anonymlebben har nyt indlæg. P.s dykkede lebbe barbiedukker er jeg så fan af!!

 6. Jeg er bare vild med din blog. Lige nu skriver jeg speciale på livet løs og har ikke tid til at læse mere end et par blogindlæg i ny og næ, men jeg vil gerne have noget spændende at se frem til i slutningen af august 🙂

 7. Jeg har fødselsdag i januar, og min ønskeliste lyder som din – høsten ser derfor også nogenlunde ens ud. Jeg ville elske at sende dig et selfie-m-bog fra hjørnet af Asbury og Haight (og selvfølgelig samlæse), da det er der sommerens udflugt går til i år?
  Min smukke kærestes overraskelse❤️
  Tak for en skøn selvironisk blog!

 8. flere litterære lebber, yay! (jeg kan godt lide din blog.)

 9. Min kæreste overvejer at tage på en måneds ekstra ferie uden mig, da jeg skal arbejde, så jeg får masser af tid til at læse 🙂
  Tak for en rigtig god blog, som jeg efterhånden har fulgt nogle år 😀

Der er lukket for kommentarer.