Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Jeg = verdens værste lesbiske husmor.

Det er ikke, fordi jeg ikke er glad for min indflyttergave fra min far. Ikke decideret.

Den er bare en konstant reminder om hvor elendig en forælder, jeg bliver en dag. Hvis jeg da vælger at få børn, selvfølgelig. Og mere om det ganske snart. En af de nærmeste dage.

Men.

Jeg skulle bare lige se, hvad der ville ske, hvis jeg rystede det dumme appelsintræ. Bare lige tjekke.

Sur smiley.

Og appelsinerne kan ikke engang spises. De er giftige. Good-for-nothing-appelsiner.

Bemærk også, hvor sygt overbelyst fotoet er. Jeg har skruet på alle solskinsfiltre, jeg havde til min rådighed, efter jeg vågnede til torden-og-lynild og efterårstristesse i morges.

I øvrigt. 
Da jeg så mit gulv på billedet, tænkte jeg i knapt et millisekund, at det kunne have været fedt at være mand i 1950’erne. Så kunne man bare tage sig en lille kone. Og så ville ens gulv nok aldrig være så beskidt nogensinde igen. Så slettede jeg det billede fra nethinden og sagde syv Ave Judith Butler.

I går i logen talte vi faktisk om det her med fasttømrede kønsroller – heldigvis på konstruktiv (eller faktisk måske snarere dekonstruktiv!) vis.

Kort fortalt snakkede to logesøstre om deres mænd, der ikke var så ryddelige, men vi var helt enige om, at det selvfølgelig ikke var en egenskab, der kunne tilskrives det maskuline køn som sådan. Heldigvis. De var tværtimod begge trætte af at blive mødt af den der “åh-men-det-er-også-bare-så-typisk-mænd-de-ser-bare-slet-ikke-rodet”.

Det handler sgudda bare om god opdragelse.

I denne her lille lesbiske en-mands-husholdning må jeg så nok siges at være den dårligt opdragede.

Jeg er seriøst et svin.

7 Kommentarer

 1. Hahahahaha. Det her, tror jeg, er den bedste kommentar nogensinde. Jeg printer den. Og hænger den på mit køleskab. TAK! Og du har helt ret – jeg har også været nostalgisk om mine planter, men de døde alle sammen i projekt håndværkerhyl. Støv var simpelthen for meget at bede dem overleve gennem…
  Jeg flytter straks mit (lidt dumme) appelsintræ til mørkere omgivelser!

 2. Nu vil jeg tillade mig at blive lidt teknisk, ok! Om sommeren med varme masser af vand og lys, gerne direkte sollys undtagen måske lidt omkring middagstid. Om vinteren også masser af lys – det betyder som regel en direkte placering i et sydvindue, men da vores vintre slet ikke kommer i nærheden af de vintre mht lysforhold, som planten kræver, er vi nødt til at få den til at indtræde i en hviletilstand, og det sker ved at placere den køligt.

  Hvis du placerer den i en varm stue om vinteren, selv om den står i sydvinduet, vil den tro (dumme plante), at den skal fortsætte med væksten, og dertil er lysforholdene for dårlige her nordpå. Resultat: tab af blade, tab af frugter og til sidst tab af plante!

  Men har du den kølige, lyse placering, går det. Det kan da godt være, du synes det er ligemeget, om planten går ud, men det er sg lidt sjovt at pege på en plante 20 år efter og kunne sige, at den fik man i housewarming-indflytnings-gave af sin søster! Det sidste blot til orientering!!

  Er lidt af en plante- og frønørd, som du vist kan høre…

 3. Ha ha… Det lyder nu ellers meget rart – måske bare en uge 😉 Så når man heller ikk at blive træt af det… En stående invitation til LL, min egen kæreste og alle andre kærester…

  Jeg synes nu, der er noget meget befriende ved at tænke sig selv ind i en ny kontekst af kønsrollemønstre …

 4. Hahaha! Du har ret. Og din kommentar er faktisk en form for syndforladelse i sig selv – så tak!

  Dernæst: Jeg er reeeet sikker på, LL ikke ville tage supergodt mod et forslag om, at hun bare kunne gøre rent og lave mad i mit hjem (som vi jo faktisk ikke deler … endnu) og måske også lige have sutsko og en fyraftensdrik klar til mig, selvom hun i disse dage arbejder længere dage, end jeg gør.

  Jeg tror faktisk ikke, jeg tør spørge.

 5. Jeg tror ikk Judith Butler har behov for 7 ave i denne sammenhæng. Jeg tror blot hun embracer din lyst til at tænke dig selv, som feminin kvinde, ind i en ikke normativ forståelse af heteroseksuel diskurs. Giv los med tanken om at være mand i 50'erne! Længe leve queer-teori. Måske er LL også med på denne lyst?

 6. Lidt husmoderlig er du da! Tak for blomsterråd…men der stod i … errrm … brugsanvisningen(?), at den skulle have masser af sol (og evigt fugtig muld. High maintenance-plante). Skal jeg ignorere det?

 7. Det er vist ikke kun dig! Det ligger simpelt hen ikke i en lesbisks gener st være en god husmor, for det er jeg heller ikke, og så må det være genetik! Skal vi ikke blive enige om det? 😉
  Og med hensyn til din appelsin-lignende plante, så egner den sig ikke til at gro og vokse indenfor. Jeg ville være mere overrasket, hvis alle blade og appelsiner stadig væk hang fast på planten. Hvis du ønsker at prøve en overlevelsestaktik, skal den placeres så lyst så muligt, og noget køligere end de mellem 25-30 grader, som lesbiske foretrækker om vinteren…. (Det er lidt nemmere at have med at gøre at skære alle over samme kam, ik?)

Der er lukket for kommentarer.