Jeg har lige taget den store SKAM-quiz herhenne. Skuffende – men meget rammende – blev jeg Isak (“if you’re tired, gay, and confused, you’re Isak.”).

Og jeg tror ikke KUN, det var, fordi jeg helt klart ville høre til i Hufflepuff på Hogwarts og i øvrigt bedst kan lide up-side-down-smileyen af alle emojierne.

SKAM NRKJeg troede faktisk, jeg ville blive Jente-Chris. Igen. Det blev jeg i Politikens quiz. Det er nok hende – eller en blanding af hende og Sana og så tilsat Nooras røde læbestift – jeg identificerer mig mest med. Den awkward outsider med det stoooore hjerte. Smukt lige at sætte de ord på sig selv alligevel.

 

Jeg blev i øvrigt meget rørt over klippet i går (Tirsdag d. 6.12.16 kl. 11.46). Jeg ønsker virkelig for alle, at de har en Magnus i deres liv, der kan forklare dem – sådan helt nøgternt og fordomsfrit – om psykisk sygdom. For det er ikke farligt. Og det smitter ikke. Og det bør ikke være så tabubelagt, når tabuerne betyder, at fordommene består. SGU! Er meget imponeret over, hvor elegant, fordomsfrit, realistisk og appetitligt, SKAM formår at håndtere alle de der svære følelser og emner, som unge oplever (for første gang).

Nå, men i den der quiz, hvor jeg blev Isak, blev Isak forklaret sådan her:

“You tend to keep people at a distance until you are sure of how they feel about you, friend or otherwise. You’ve been abandoned before, and your biggest fear is that you’ll end up alone. Sometimes you feel like your body can’t hold in all of your emotions and you think that if you talk about how you feel, it will all come out and never stop. However, once you are able to accept that people care about you and aren’t going anywhere, you trust and love deeply. You seek advice and knowledge to soothe your anxiety. You’re a classic introvert, but you have a few special people who calm you as much as solitude does. You have struggled and may still be struggling to accept who you are, but you’re actively trying to become a better person. You’re pretty great already.”

Hvilket er uhyggeligt præcist og meget sandt. Foruden min mor er der måske to mennesker i verden, i hvis selskab jeg kan slappe heeeelt af. Heldigvis er LL den ene.

Og! Hvis I ikke er hoppet på SKAM-vognen endnu, kan I jo gøre som de andre last-movers og bare se de fulde ugentlig afsnit på NRK’s hjemmeside. Husk at klikke på ‘Sesong 1’, så du ser det fra begyndelsen.