Mit såkaldt lesbiske liv

Lesbiske bloggerier siden 2010

Du er lesbisk, siger du? Så skal du (desværre) dø

Der er syv lande i verden, hvor homoseksualitet straffes med døden.

 1. Iran
 2. Saudi-Arabien
 3. Yemen
 4. De Forenede Arabiske Emirater (Dubai, Abu Dhabi, etc.)
 5. Sudan
 6. Nigeria (kun i de nordlige provinser)
 7. Mauretanien

Er det ikke bare helt afsindigt uhyggeligt? Altså. Ubeskriveligt uhyggeligt? Tænk lige over det.

Ved priden lørdag handlede et delelement af optoget om netop dette faktum. Jeg havde desværre ikke kamera med, så jeg vil i stedet forsøge at beskrive, hvordan optoget illustrerede de syv landes politik.

Det rislede mig vitterligt, 30 grader til trods, koldt ned ad ryggen, da de passerede forbi mig midt i al glæden og regnbuefarverne:

Syv kvinder havde taget opstillet på linje. De to yderste holdt en afstivet anordning, der førte en tværstang henover alle syv kvinder. Fra denne tværstang hang syv reb-løkker, og hver kvinde havde en af disse om halsen.

Død ved hængning. For at være dig. Eller mig.

Forestil dig, at det eneste, du har gjort forkert, er at elske den, du elsker. Forestil dig det lige.

Bøsser har det på verdensplan hårdere end lesbiske. Men der er ikke desto mindre ifølge data på ILGA.org (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Organisation) flere lande, hvor “female to female relationships” kan koste dig 10+ år i fængsel – eller livet, hvis du vover at holde din kæreste af samme køn i hånden (Iran).

Apropos: Har du ikke allerede set denne lille film, som jeg tidligere har henvist til, så er nu en udmærket lejlighed til at gøre det.

Eksempelvis gik alle planer om at tage Lebben I Mit Liv i hånden på en vinterferie til Sri Lanka lige i vasken. Jeg gider sgu ikke rigtigt:

1. Risikere at havne i fængsel
2. Støtte et land med en grotesk lovgivning.

På samme måde som jeg lige har fortrudt min – ellers skønne – ferie i Marokko med Bedstebøssen sidste år ved denne tid. Så tror da fanden, det var så svært at opstøve en homobar (endsige et sted med udskænkning af alkohol) i Marrakech. 

6 Kommentarer

 1. Hvis du tjekker Pangea Copehagen på Facebook er der billeder af præcis den del af paraden, du beskriver. Gav også mig chills, da jeg så dem.

 2. Ingenlunde. Jeg var såmænd bare lige borte fra computeren (og dermed fra muligheden for at publicere kommentarer), i div. ærinder (håndværkertilbud + øl/grill på snart hedengangen altan i gode venners lag). Alle meninger er der plads til her.

 3. Hej igen blev det lige lidt for politisk, oder was? Siden min kommentar ikke publiceres… Vh Eva

 4. Ang. tolerance, så tog jeg også mig selv i, forleden, nærmest at have forståelse for mormoner og flerkoneri, indtil det egentlig slog mig, at de på forhånd fordømmer mig laaangt ind i deres helvede… det er sgu lidt kringlet, at være en fordomsfri minoritet… og nu er der så meget snak om moskeer i DK og jeg prøver at være politisk korrekt og åben, og plads til alle og bla bla bla, men må jeg kommer der?

  Eva

 5. Ih altså – mange, mange tak (husk at dele med alle, du kender – jeg er meget besøgstalsliderlig).

  Og sandt med Thailand også! Men hold kæft der er mange (varme) lande, der bliver no-go i det sekund, man bliver politisk bevidst turist…

 6. Lige mine ord! Især det med rejsemål, folk tænker sig ikke rigtig om og “tager stilling” når de rejser, kunne feks heller aldrig drømme om, at tage til Thailand, pga den store sexturisme, som også misbruger børn. Og de lander som ikke værdsætter mit besøg, altså misbilliger min sexsuelle orientering, skal heller ikke have mine penge, eller æren af mit besøg. Bliver tosset! Har set billeder fra Priden af “hængningen” på nettet, super fedt seriøst indslag, var desværre selv ophængt… eller… du ved hvad jeg mener.

  Vh http://www.facebook.com/#!/eva.svendsen
  Har nu læst de fleste af dine indlæg, super! Lige på kornet!

Der er lukket for kommentarer.